Spring naar content

Koreaanse komedies

29.04.2023 – 14.00 – Flagey
04.05.2023 – 19.00 – Galeries


Koreaanse komedies

De invloed van de Zuid-Koreaanse cultuur is vandaag onmiskenbaar, zoals blijkt uit het succes van de K-popgroepen of de serie Squid Game. En het is vooral dankzij zijn cinema dat Zuid-Korea sinds 25 jaar zich meer en meer laat gelden als een onbetwistbaar onderdeel van onze populaire cultuur. Van Old Boy tot Parasite leverde de Zuid-Koreaanse cinema tal van successen af bij het publiek en de kritiek, die zelfs de grootste internationale prijzen wonnen. Voor het 5de opeenvolgende jaar plaatst het BSFF de Koreaanse kortfilm in de kijker door een carte blanche te geven aan het Seoul International Extreme Short Image & Film Festival (SESIFF). Dit jaar stelt het SESIFF u voor een waaier aan komedies te ontdekken.

얼굴 보니 좋네 (Nice to See Your Face)

Sun Namkoong

Pays Zuid-Korea
Genre Fictie
2021 - 13'00" - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Eden is aan het rijden wanneer haar motor het plots begeeft waardoor haar auto stilvalt. Eden belt Haewon op en vertelt hem dat ze hem voor haar vertrek naar Korea wil zien. Hij blijft echter zeggen dat hij niet kan komen en daardoor lijkt Edens’ wens om een deftig afscheid te nemen niet waar te komen.

길에서 우연히 전 여자친구를 만났다 (Ex-Girlfriend on the Street)

Kim Sunwoong

Pays Zuid-Korea
Genre Fictie
2021 - 6'26" - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Een man komt toevallig zijn ex-vriendin tegen in de straat voor een korte ontmoeting. De man, die nadien bezorgd is over iets, maakt de beslissing om zijn ex-vriendin op te bellen.

최악의 상상 (My Worst Nightmare)

Juhyeong Lim

Pays Zuid-Korea
Genre Fictie
- 13'05" - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Een vrouw die de hele dag lyrics schrijft in de metro en een man die zijn bedrijf net heeft verlaten ontmoeten elkaar in de metro. De twee personen kunnen zich niet voorstellen om hun leven samen door te brengen.

It’s you

Yu Won

Pays Zuid-Korea
Genre Fictie
2011 @nl - 10'24" - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Un inconnu s’approche d’un homme et s’obstine à faire semblant de le connaître, puis un passant intervient. L’homme insiste sur le fait qu’il ne se connaissent pas, mais il est contredit et devient fou.

맞담 (Family Toast)

Junhyung Kim

Pays Zuid-Korea
Genre Fictie
2021 - 13'45" - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Een moeder vindt een sigaret in haar dochters handtas. Hoewel de moeder, de dochter bombardeert met vragen, blijft de dochter zwijgen. De vader komt thuis van het werk en denkt dat de sigaret toch geen sigaret was.

파더 리브레 (Father Libre)

Joohyun Woo

Pays Zuid-Korea
Genre Fictie
2022 - 10'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Jae-yong vindt het fijn om zich als vrouw te kleden tijdens de vakantie. Op een dag komt zijn dochter Hae-bin hem bezoeken zonder waarschuwing en is getuige van haar vaders verlangen om zich als vrouw te kleden.

무두인 (Headless)

Bason Baek

Pays Zuid-Korea
Genre Fictie
- 8'02" - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
De meeste mensen in deze wereld hebben geen hoofd. DuSeong is een politieagent en één van de weinige met een hoofd. Hij moet een aanranding onderzoeken waarbij zowel de aanvaller als het slachtoffer hun hoofd verliezen. Op een dag ontdekt hij dat zijn dochter ook haar hoofd kwijt is en hij moet een keuze maken.