Spring naar content

Zweden 3: Zweeds vrouwelijk standpunt

05.05.2023 – 19.15 – Vendôme


Sweden 3: Swedish Female Eye

Terwijl de grootste ceremonieën die de cinema bekronen het afgelopen jaar opnieuw hebben geschitterd door een gebrek aan nominaties van cineastes in bepaalde hoofdcategorieën, stelt het festival een programma voor dat volledig is samengesteld uit films geregisseerd door vrouwen, om zo de female gaze weer centraal te stellen. Op het programma: overlevingskit bij mansplaining, herverovering van de stedelijke ruimte en bevrijde seksualiteit.

In samenwerking met het Swedish Film Institute.

Pussy Have the Power

Lovisa Sirén

Pays Zweden
Genre Fictie
2014 - 14'26'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Pussy Have the Power is een lied geïmproviseerd door vier meisjes in een opnamestudio. Wanneer een producer beslist om business met hen te doen, nemen ze het risico van hun boodschap te verliezen.

Fuck You

Anette Sidor

Pays Zweden
Genre Fictie
2018 - 14'40'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Alice heeft het gevoel dat ze in haar relatie met Johannes te weinig plaats heeft om zichzelf te zijn. Tijdens een avondje uit met vrienden, steelt ze een riem en daagt ze haar vriend zijn gedachten rond vrouwen uit.

Ghetto Swedish

Bahar Pars

Pays Zweden
Genre Fictie
2015 @nl - 10'30'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Astitou is een donkere actrice dat ingehuurd is om een voice-over op te nemen voor de reclame van Stockholm, Måns & Petter. De opname begint goed, maar al snel blijkt het dat Måns & Petter wilt dat de advertentie wat meer "gangster" is.

Thrust

Olivia Kastebring, Julia Gumpert, Ulrika Bandeira

Pays Zweden
Genre Documentaire
2018 - 17'28'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Een groep Zweedse vrouwen in kilt danst in openbare ruimtes en stelt, met een aanstekelijk enthousiasme, de visie op en over het vrouwenlichaam in vraag.

Pleasure

Ninja Thyberg

Pays Zweden
Genre Fictie
2013 @nl - - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Achter de schermen bij een pornoshoot, oefenen de acteurs verschillende poses. Het gerucht gaat de ronde dat een van de meisje een dubbele anale pose moet doen wat een zeer sterke tegenspeler vereist.

Fungus

Charlotta Miller

Pays Zweden
Genre Fictie
2011 @nl - 08'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Na te zijn bedrogen en gedumpt door haar vriendje, zit Katrin apathisch in haar armoedig appartement. Een recente weduwe maakt buiten ophef en Katrin is geraakt door haar emoties. Katrin kiest ervoor om haar ex te confronteren die terugkomt om zijn spullen op te halen.