Spring naar content

Zweden: Komedies

02.05.2023 – 20.00 – Flagey


Focus Zweden

In 2023 wijden de Travelling-voorstellingen van het BSFF een retrospectieve focus aan Zweden. Ter gelegenheid van het Zweedse voorzitterschap in de Raad van de Europese Unie wijdt het festival drie programma’s aan de rijke cinematografische productie van het land aan de hand van drie thema’s die een inkijk bieden in de Zweedse samenleving en cultuur.

Sweden 1: Comedies

Het unieke karakter van de noordse humor is welbekend. Dit even absurde als wrange programma is volledig gewijd aan de onnavolgbare Zweedse humor en brengt een heerlijke selectie van films die op briljante wijze aan de haal gaan met onderwerpen als de dood, seksisme, het compromis of infantiel alcoholisme.

In samenwerking met het Swedish Film Institute.

Magnus is a Sexist

Hampus Hallberg, Emil Brulin

Pays Zweden
Genre Fictie
2020 - 12'32'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Na de repetitie roept de goed bedoelende Johan, de groep voor de gelijkheid van geslachten op het podium bijeen, maar de dialoog neemt snel een onverwachte en controverse wending.

Anatomy

Patrik Eklund

Pays Zweden
Genre Animatie
2016 - 07'37'' - Couleur - Sous-titres: VO EN ST FR
Een PowerPoint presentatie over de anatomie van een bittere man en zijn aandoeningen. Van kop tot teen worden de zere plekken van zijn medische geschiedenis systematisch uitgelegd in een donkere, maar toch humoristische film over zijn leven.

Ten Meter Tower

Axel Danielson, Maximilien Van Aertryck

Pays Zweden
Genre Documentaire
2016 - 17'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
De situatie benadrukt een dilemma, de angst van ervoor te gaan of de schaamte van het op te geven. Hoe zijn we wanneer we twijfelen of beslissen? Hoe gedragen we ons als we alleen zijn of hoe zijn we in relatie met anderen?

A Film

Mårten Nilsson

Pays Zweden
Genre Fictie
2019 - 04'14'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Het was mooi maar niet voldoende. Zijn zwarte humor gebruiken als wapen, maar hij vecht ondanks zijn tekortkomingen en zijn twijfels.

Awaiting Death

Lars Vega, Isabelle Björklund

Pays Zweden
Genre Fictie
2019 - 11'58'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Een zoon komt aan in het ziekenhuis om bij zijn vader te zijn die op zijn sterfbed ligt. Hij wou een laatste goede moment met zijn vader beleven, maar de vader maakt zich vooral zorgen op de twee potten mosterd die open zijn.

Las Palmas

Johannes Nyholm

Pays Zweden
Genre Fictie
2011 @nl - 14'00'' - Couleur - Sous-titres: No dialogue
Een dame van middelbare leeftijd probeert op haar zonnige vakantie nieuwe vrienden te maken en een goede tijd te beleven. De rol wordt gespeeld door een 1-jarig meisje met de rest van de cast gespeeld door marionetten.

The Committee

Gunhild Enger, Jenni Toivoniemi

Pays Zweden
Genre Fictie
2016 - 14'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Drie vertegenwoordigers van Zweden, Noorwegen en Finland verzamelen in Lapland om te beslissen welk beeld moet staan op de plaats waar de drie landen georgrafisch grenzen. Maar het comité is erg verbaasd wanneer de artiest zijn project voorstelt: 'De Noordse Dans'.