Spring naar content

Internationale Competitie 8

  • Zondag 28.04 – 21u00 – Vendôme 
  • Donderdag 02.05 – 13u30 – Studio 5 (Flagey) 

Ze waren met 3000 aan de start… nu nog met 45 aan de finish. Ontdek deze films uit de vier hoeken van de wereld!

La Gran Orba (The Masterpiece)

Alex Lora

Pays Spanje
Genre Fictie
2024 - 20' - Color - Sous-titres: OV ES OT FR/EN
Leo en Diana, een rijk koppel, brengen een kapotte tv naar een recyclepunt. Ze ontmoeten Salif en zijn zoon, twee schroothandelaars. Diana vraagt hen naar hun huis te komen om meer voorwerpen te halen. Eenmaal daar kijkt Leo met wantrouwen naar de voorwerpen die ze verzamelen, totdat ze zien dat de schroothandelaars iets hebben dat ze willen hebben.

Apnées (Alarms)

Nicolas Panay

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2024 - 17' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN
Pierre leidt een chaotische bouwplaats in de uitputtende hitte. Uit deze mierenhoop moet een ecowijk ontstaan, maar voorlopig is Pierre's grootste zorg ervoor te zorgen dat de funderingen niet op dode lichamen rusten.

Eldorado

Mathieu Volpe

Pays Belgïe, Frankrijk, Italië
Genre Fictie
2023 - 19'15 - Color - Sous-titres: OV OT EN/FR/NL
Awa, een Kameroense sneeuwploegbestuurder, helpt een vastberaden migrant bij het oversteken van de grens tussen Italië en Frankrijk. Tijdens hun reis ontvouwt zich een ontroerend verhaal van verlossing te midden van besneeuwde landschappen en verborgen waarheden.

Thirstygirl

Alexandra Qin

Pays Verenigde Staten
Genre Fictie
2023 - 10' - Color - Sous-titres: OV EN OT FR
Wanneer haar vervreemde alcoholische zus na een terugval in het ziekenhuis belandt, stemt Charlie er schoorvoetend mee in om haar van New York naar een afkickkliniek in Kentucky te rijden. Maar onderweg moet ze afrekenen met haar eigen geheime verslaving.

Benzina (Gasoline)

Daniel Daquino

Pays Italië
Genre Fictie
2023 - 20' - Color - Sous-titres: OV IT OT FR/EN
Vincenzo heeft een tankstation aan een provinciale weg. Hij lijdt aan een OCD die zijn leven vol maniakaal geordende gebaren en rituelen maakt. De uren gaan voorbij, de liedjes op de stereo, de auto's en de grapjes van twee kinderen. Alleen een vrouw lijkt hem op te merken en zij steekt iets in Vincenzo aan waardoor hij op een onverwachte manier reageert.