Spring naar content

Internationale Competitie 9

  • Maandag 29.04 – 15u30 – Studio 5 (Flagey) 
  • Donderdag 02.05 – 18u00 – Studio 5 (Flagey)

Ze waren met 3000 aan de start… nu nog met 45 aan de finish. Ontdek deze films uit de vier hoeken van de wereld!

Ici en silence tout hurle (In silence everything roars)

Akaki Popkhadze

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2023 - 23' - Color - Sous-titres: Geen dialoog
Georgië. In een bergdorp dat nog steeds geregeerd wordt door voorouderlijke gebruiken, consumeren twee jonge mensen, Zurab en Natia, in het geheim hun liefde. Het nieuws verspreidt zich en de situatie loopt al snel uit de hand. Verlangen, familie, eer en gewoonten zijn de ingrediënten van deze koorfilm, gevangen tussen twee werelden.

2720

Basil da Cunha

Pays Portugal
Genre Fictie
2023 - 25' - Color - Sous-titres: OV PT OT FR/EN
Na een gewelddadige politie-inval in een obscure sloppenwijk in Lissabon gaat een zevenjarig meisje op zoek naar haar vermiste oudere broer. Tegelijkertijd probeert een jonge ex-gevangene een nieuwe start te maken, ver van zijn criminele verleden. Het lot van deze twee personages zal elkaar op tragische wijze kruisen.

Monitor

Margo Roe

Pays Verenigd Koninkrijk
Genre Fictie
2023 - 16' - Color - Sous-titres: OV EN OT FR
In een overbevolkte toekomst waar toekomstige ouders worden beoordeeld door de staat, moeten Jenna en Fi een robot 'baby' onder observatie opvoeden voordat ze een vergunning krijgen om een gezin te stichten. Maar als het proces zijn tol eist op hun relatie, zullen ze dan het resultaat krijgen dat ze willen - en verdienen?

Les fleurs sauvages

Rodolphe Saint-Gelais, Thierry Sirois

Pays Canada
Genre Animatie
2024 - 5' - Black & White - Sous-titres: OV FR OT EN
In een gedetailleerd telefoonbericht legt een man uit hoe hij zijn grasmaaier moet gebruiken zodat de beller zijn tuin kan maaien tijdens zijn afwezigheid.

Filmen känns för vit (The Film Might Be White)

Sebastian Johansson Micci

Pays Zweden
Genre Fictie
2023 - 14' - Color - Sous-titres: OV SE OT FR/EN
Er wordt een laatste feedbackbijeenkomst gehouden voordat de nieuwe commercial van een kunstacademie wordt uitgebracht. Iedereen is tevreden, maar dan rijst de vraag of de commercial niet als te wit kan worden ervaren. De bijeenkomst escaleert in een debat over hoe het heeft kunnen gebeuren, of het opgelost kan worden en vooral - wiens schuld het is.