Spring naar content

Award 1

  • Flagey Studio 5 – 16:30 – Zaterdag 4.05.2024

Une Nuit d’avance (A long night ahead)

Julien Bernard-Simmonds

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 27' - Color - Sous-titres: OV FR OT NL/EN
Mauro, een oudere en vermoeide vrachtwagenchauffeur, bereidt zich voor om de nacht door te brengen op een rustplaats langs de snelweg wanneer hij vier mysterieuze, ondeugende jongeren ontmoet die op zoek zijn naar een verloren vriend. Geïntrigeerd biedt Mauro zijn hulp aan. Ze trekken hem het naburige bos in en zwerven tot het ochtendgloren op een reis op de grens van leven en dood.

Sensibelchen (Baby Brother)

Berthold Wahjudi

Pays Duitsland
Genre Fictie
2023 - 21' - Color - Sous-titres: OV DE OT FR/EN
De elfjarige Benni moet het altijd afleggen tegen zijn oudere broer Pascal. Maar wanneer Pascal een moment van zwakte heeft op nieuwjaarsavond, voelt Benni zijn kans om eindelijk wraak te nemen - een beslissing met fatale gevolgen...

Sopa Fria (Cold Soup)

Marta Monteiro

Pays Portugal
Genre Animatie
2022 - 10' - Color - Sous-titres: OV PT OT FR/EN
Een vrouw die slachtoffer was van huiselijk geweld kijkt terug op de jaren dat ze getrouwd was en herinnert zich hoe moeilijk het was om het hoofd boven water te houden.

La Voix Des Autres (The Voice of Others)

Fatima Kaci

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2023 - 29' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN
Rim is een Tunesische tolk die in Frankrijk werkt aan asielprocedures. Elke dag vertaalt ze de verhalen van verbannen mannen en vrouwen, wier stemmen vragen oproepen over haar eigen geschiedenis.

Pupuce (Pumpkin)

Chloé Larrère

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 18'56 - Color - Sous-titres: OV OT EN/FR/NL
Sinds haar laatste rol heeft Valentine geen werk meer kunnen vinden. Ze ziet zich genoodzaakt deel te nemen aan een casting sessie met een hond. Gedreven door haar depressie en existentiële angst als actrice vertrekt ze op een zoektocht naar honden in Brussel.