Spring naar content

ARTE: middellange films

  • Woensdag 01.05 – 19u30 – Studio 1 (Flagey)

Als partner van het BSFF sinds 2022, zal de fameuze zender een frisse wind door het festival doen waaien met een programma van een nieuw genre in het BSFF: films van een gemiddelde duur.

Altijd op zoek naar nieuwe formats, heeft ARTE de bedoeling om het publiek voor te stellen aan het werk van jonge talenten, de pioniers van de nieuwe trend. Een middellange film is de continuïteit en de logische evolutie van het werk rond kortfilms met behulp van het programma Court-Circuit.

Met ontroerende en levendige fictiefilms, kleurt ARTE dit jaar buiten de lijntjes met films over provocerende en riskante onderwerpen.

Mimi de Douarnenez

Sébastien Betbeder

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2023 - 37' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN
Mimi werkt in bioscoop Le Club in Douarnenez en vanavond is ze alleen met Gaspard Kermarec, een depressieve regisseur die een deprimerende film komt presenteren in de stad waar hij geboren is, maar die hij verliet toen hij laat in zijn tienerjaren was.

L’envoûtement

Nicolas Giuliani

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2023 - 42' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN
De harmonie binnen een groep gehandicapten wordt verstoord door de komst van een nieuwe verzorgster, wat resulteert in een bucolische en delicate driehoeksverhouding in de Dordogne.