Spring naar content

Nationale Competitie 2

  • Donderdag 25.04 – 19u00 – Vendôme Reserveer
  • Maandag 29.04 –22u00  – Studio 5  (Flagey)

Het neusje van de zalm van de Belgische kortfilms in competitie.Nieuw dit jaar : een deel van de tickets voor de eerste screenings van de Nationale Competitie is beschikbaar in de voorverkoop en kan worden gereserveerd via onze website.

Pedro

Aline Boyen

Pays Belgïe, Spanje
Genre Fictie
2023 - 19'59 - Color - Sous-titres: OV NL OT EN/FR
Ex-veroordeelde Pedro neemt zijn oude baan als buschauffeur voor toeristen weer op. Maar vooral de lange rit door de bergen met zijn passagiers blijkt een uitdaging.

Messages personnels

Géraldine Charpentier

Pays Belgïe
Genre Animatie
2024 - 10' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
Het is tijd voor liefde. Camille houdt van Johane, maar Johane heeft hier geen tijd voor en eet liever gebak. Door middel van vocale boodschappen proberen ze de toekomst van hun relatie vorm te geven.

Rachid

Rachida El Garani

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 18'56 - Color - Sous-titres: OV OT EN/FR/NL
"Iedereen kan afwasser worden." Dat dacht Rachid tenminste, totdat zijn zoektocht naar een baan hem in allerlei problemen bracht.

Sol Béni

Tristan Feres, Maky Margaridis

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2024 - - Color - Sous-titres: OV FR OT NL/EN
Opgenomen in Abidjan met een Super 16-camera voor een documentaire over voetbalacademies in Afrika. Een groep vrienden en een gedicht over hun vriendschap.

Un Invincible été (Invincible Summer)

Arnaud Dufeys

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 19' - Color - Sous-titres: OV FR OT NL/EN
Een warme zomeravond. De 16-jarige Clément, alleen thuis, bij het zwembad en doodverveeld, doodt de verveling met een datingapp. Vastbesloten om zijn maagdelijkheid te verliezen, liegt hij over zijn leeftijd op zijn date met Naël, een jongeman die 8 jaar ouder is. Als het moment van intimiteit nadert, overhaast Clément de dingen... Maar het is door het ontdekken van een lichaam dat totaal anders is dan dat van Naël dat Clément volwassen zal worden.

La question des pierres

Clara Thomine

Pays Belgïe, Tsjechische Republiek
Genre Fictie
2023 - 2'33 - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
Clara Thomine neemt ons mee op een reis om een gloednieuwe uitvinding te ontdekken die de ernstige problemen van onze samenleving kan helpen oplossen.