Spring naar content

Nationale Competitie 1

  • Woensdag 24.04 – 21u30 – Studio 4 (Flagey) Reserveer
  • Maandag 29.04 – 19u00 – Vendôme

Het neusje van de zalm van de Belgische kortfilms in competitie.

Nieuw dit jaar: een deel van de tickets voor de eerste screenings van de Nationale Competitie is beschikbaar in de voorverkoop en kan worden gereserveerd via onze website.

Chez Joanna

Sandrine Collard

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 15'57 - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
Wanneer Joanna ontdekt dat haar auto is meegenomen van de opslagplaats, raakt ze in paniek. In haar hectische race tegen de klok is Joanna tot alles bereid om haar auto terug te krijgen.

Paris-Bruxelles

Marjorie Lhomme

Pays Belgïe, Frankrijk
Genre Fictie
2023 - 20' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
Bij een benzinestation in Noord-Frankrijk komen de 8-jarige Loulou en zijn oma Blanche een lang verloren vriendinnetje tegen. Het is moeilijk om haar te vertellen dat de hele familie vandaag naar België reist voor Blanche's medische hulp.

Chez Ali (Ali’s shop)

Anne-Lise Morin

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 16' - Black & White - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
Ali, de eigenaar van een nachtwinkel, is het slachtoffer van een overval die zijn zaak schaadt en zijn dagelijks leven op zijn kop zet. Met de hulp van zijn vriend Fabien probeert hij alles recht te zetten, maar zijn morele principes worden op de proef gesteld.

SAGAH

Maïté Lonne, Gaël Maleux

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 14' - Color - Sous-titres: OV FR OT NL/EN
Na het indienen van een klacht wordt Sagah opgeroepen voor het politiebureau. Maar hoe vertel je het onzegbare als je lijdt aan een complexe posttraumatische stressstoornis?

OLD BIRDIE

Steve De Roover

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 24'29 - Color - Sous-titres: OV NL OT EN/FR
Gabrielle kampt met een steeds grotere eenzaamheid. Haar drie kinderen maken het er niet makkelijker op en wuiven haar pogingen tot meer contact weg. Maar Gabrielle laat zich niet in het nauw drijven. Hoe ver zal ze gaan om haar eenzaamheid in de kiem te smoren?