Spring naar content

Next Generation Competitie 7

  • Zondag 28 april 2024 – 19u00 – Studio 5 (Flagey)
  • Donderdag 2 mei 2024 – 16u30 – Studio 1 (Flagey)

De competitie Next Generation stelt elk jaar een selectie van films voor die gemaakt zijn door studenten van Belgische en internationale filmscholen.

Fisher Boy

Nam Dong-Hyun

Pays Zuid-Korea
Genre Fictie
2023 - 24' - Color - Sous-titres: OV KR OT FR/EN
Op een warme zomerdag komt een jongen dorstig thuis en drinkt al het water van zijn opa op, waardoor de jongen het huis moet verlaten om water te halen. Hij koopt een fles water en gaat terug naar huis, maar onderweg verdwijnt het water langzaam.

Byc kims (Be Somebody)

Michał Toczek

Pays Polen
Genre Fictie
2023 - 27' - Color - Sous-titres: OV PL OT FR/EN
Een gewone jongen, een elektricien genaamd Wiktor, trekt met zijn gezin in een nieuw appartement. Al snel komen ze erachter dat het appartement vroeger toebehoorde aan Lech Walesa, een voormalige Poolse president en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, die ooit begon als elektricien. Wiktors vrouw, Sylwia, begint geld te verdienen aan buitenlandse toeristen door van hun nieuwe huis een museum te maken en van haar man een imitator van Walesa.

Love, Your Neighbour

Jethro Westraad

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2023 - 8' - Color - Sous-titres: OV EN OT FR/NL
In deze wrange liefdesbrief aan de Zuid-Afrikaanse buitenwijken probeert een lokale filmmaker contact te leggen met zijn chique buren via hun intercomsystemen, waardoor gesprekken ontstaan over waakhonden, rassenprofilering en huisbeveiliging.

De Geboorte van een Hysterisch Wijf

Nick Verkroost

Pays Nederland
Genre Fictie
2023 - 12' - Color - Sous-titres: OV NL OT FR/EN
De 54-jarige Liesbeth is een alledaagse vrouw met een alledaags leven. Ze wordt echter tot een nieuw uiterste gedreven wanneer de mannen die haar pad kruisen haar niet serieus lijken te nemen. Verteld in een gefragmenteerd verhaal, dat ongemakkelijke momenten niet schuwt, wordt pijnlijk duidelijk dat het leven van een vrouw in een door mannen gemaakte wereld niet over rozen gaat.

Muscle Masqué dans: Ferraille Pagaille (Muscle Man in: Metal Mayhem)

Nicolas Gemoets

Pays Belgïe
Genre Animatie
2023 - 8' - Color - Sous-titres: Geen dialoog
Muscle Man, 's werelds schoonste superheld, begint aan een spannende strijd tegen een gigantische robot die vastbesloten is om de stad tot puin te herleiden, maar zijn obsessie voor orde kan hem naar zijn ondergang leiden.