Spring naar content

Next Generation Competitie 6

  • Zondag 28 april 2024 – 14u00 – Studio 5 (Flagey)
  • Donderdag 2 mei – 19u00 – Studio 5 (Flagey)

De competitie Next Generation stelt elk jaar een selectie van films voor die gemaakt zijn door studenten van Belgische en internationale filmscholen.

Baisse les yeux (Know your place)

Marie Chauderlot

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 23' - Color - Sous-titres: OV FR OT NL/EN
Charlotte floreerde in Belgische studentenkringen naast haar oudere broer. Ze is een stugge comitarde en geniet van de macht die haar status met zich meebrengt. Maar ondanks zichzelf staat haar kijk op dit milieu, de misstanden en de machtsstrijd op het punt te veranderen.

Murtuma

Arman Zafari

Pays Finland
Genre Fictie
2023 - 19' - Color - Sous-titres: OV FI OT FR/EN
Helena brengt een avond door met haar familie als er iemand op de deur klopt. Een onbekende man confronteert Helena met beschuldigingen aan het adres van haar perfecte gezin. Helena drijft de man en de beschuldigingen weg. Maar het zaad van de twijfel is geplant.

La fin des vacances

Raphaël Venayre, Antoine Guerci

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2023 - 25' - Color - Sous-titres: OV AR,FR OT FR/NL/EN
In de badplaats Yasmine Hammamet zijn veel hotels failliet gegaan. Sommige hebben een deel van hun gebouwen verkocht aan Franse bejaardentehuizen om te kunnen overleven. Bewoners en hun geliefden wonen hier, omringd door hun verzorgers. Met hun hoofd in de wolken en hun voeten in het water wachten ze op het einde in deze zonnige spookstad.

Alliés (Allies)

Salif Cissé

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2023 - 15' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN
Amaury, een jonge Parijzenaar, is net terug van een lange reis naar Afrika, waarbij hij een diepgaande openbaring had. Hij nodigt zijn vrienden uit in zijn flat in Haussmann-stijl om hen te vertellen over de volgende omwenteling in zijn leven: hij wil zijn identiteit veranderen...