Spring naar content

Voor de lagere school – vanaf 8 jaar

Elk jaar nodigt het Brussels Short Film Festival scholen uit om een op maat gemaakt programma van kortfilms te ontdekken. We nemen de leerlingen mee op een ontdekkingstocht doorheen verschillende stijlen en genres, met een diversiteit in thema’s, film en verteltechnieken. De voorstellingen worden ingeleid en omkaderd door een professional.

My Name is Edgar, and I have a cow

Filip Diviak

Pays Tsjechische Republiek
Genre Animatie
2023 - 8' - Color - Sous-titres: VO ST NL
Edgars leven is heel voorspelbaar. Elke dag verzorgt hij zijn favoriete plant, spaart hij voor een nieuwe auto en brengt hij tijd door met zijn moeder, van wie hij heel veel houdt. Op een dag gaat hij op bezoek bij een slachthuis. Wanneer hij daar een kalfje geboren ziet worden, is niets meer zoals het was.

Kleingeld (Pocket Change)

Daniël Bakker

Pays Nederland
Genre Fictie
2023 - 19' - Color
Indy heeft op haar verjaardag geen geld voor een traktatie, maar ze wil ook niet met lege handen aankomen. Hoe gaat ze dit probleem oplossen?

Slowdance

Christian Zetterberg

Pays Zweden
Genre Fictie
2019 - 6' - Color - Sous-titres: VO ST NL
Een verlegen jongen op een dansfeest op de middelbare school pakt de nieuwe concepten van identiteit, seksualiteit en liefde aan.

Bijzonder Buitengewoon (Extraordinary Mona)

Sarah Van Dale

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2023 - 15' - Color
Deze hybride documentaire vertelt het verhaal van Mona, een fantasierijke tiener die net zoals haar boer, kampt met ASS. De film toont hoe haar droom om socialer te worden haar doet overstappen naar het gewone onderwijs en hoe ze hiermee de wijde wereld ontdekt.

Nobody

Job, Joris, Marieke

Pays Nederland
Genre Animatie
2022 - 9' - Color
Florian is een populaire lifestyle-Instagrammer wiens sociale leven alleen van posts, hashtags en likes aan elkaar hangt. Maar op een kwade dag maakt Florian zoveel selfies dat hij spontaan doorzichtig wordt en er in deze animatie alleen nog een schaduw van hem overblijft.