Spring naar content

Voor het secundair – vanaf 15 jaar (programma 1)

Elk jaar nodigt het Brussels Short Film Festival scholen uit om een op maat gemaakt programma van kortfilms te ontdekken. We nemen de leerlingen mee op een ontdekkingstocht doorheen verschillende stijlen en genres, met een diversiteit in thema’s, film en verteltechnieken. De voorstellingen worden ingeleid en omkaderd door een professional.

Les Silencieux (The Silent Ones)

Basile Vuillemin

Pays Belgïe, Frankrijk
Genre Fictie
2022 - 20'20" - Couleur - Sous-titres: VO FR ST EN/NL
Jorick is een van de vijf bemanningsleden op een kleine vissersboot. Na vier dagen vissen zonder succes staat hij voor een lastig dilemma: leeg naar huis terugkeren of, tegen het advies van een deel van de bemanning in, besluiten om te gaan stropen in de verboden zone.

Love goes through the stomach

Neozoon collective

Pays Duitsland
Genre Documentaire
2017 - 15'00'' - Couleur - Sous-titres: VO EN ST FR
Deze film is toegewijd aan voeding en de relatie tussen mensen en « productie dieren ». De YouTube collage voorziet een storend overzicht van een welvarende Westerse maatschappij en haar ondankbaarheid jegens dierlijke producten en hun herkomst.

Votamos

Santiago Requejo

Pays Spanje
Genre Fictie
2021 - 14'00" - Couleur
Tijdens een burenvergadering, zorgt een huisbaas voor controverse over de toestand van zijn nieuwe huurder.

Fairplay

Zoel Aeschbacher

Pays Frankrijk, Zwitserland
Genre Fictie
2022 - 15'00'' - Couleur - Sous-titres: VO FR ST EN
Een tiener die op zoek is naar erkenning, een arbeider die bereid is alles te doen om de jackpot te winnen, een topman aan het eind van zijn carrière die zichzelf wil bewijzen dat hij nog leeft. Drie personages die snelheid verliezen op de concurrentiesnelweg...