Spring naar content

Open Air 1

02.09.2021 – 21.30 – Mont des Arts


 

Het beste van de kortfilms staat klaar in de open lucht!

Kom naar het Kunstberg met een prachtig zicht op de stad.
Op het menu: 2 gratis ‘best of’ voorstellingen, om van te smullen onder de sterrenhemel!
Er rest je enkel van te genieten…

 

La Dernière Séance

Alice Gadbled

Pays Belgïe
Genre Fictie
- 22'03'' - Color
Emilie en haar twee broers hebben net hun vader verloren, Bob. Tegen alle verwachtingen in is zijn laatste wens een religieuze begrafenis, waar hun tante Nicole blij mee is. Hoe kun je afscheid nemen met codes die niet van jou zijn? Hoe deel je een verdriet? Hoe deel je een dode?

La Ressource Humaine

Adriana da Fonseca

Pays Belgïe
Genre Fictie
- 24'55'' - Color
Camille, fragiel en dromerig, leeft in haar eigen sfeer, uit de wereld die haar angst inboezemt. Maar ze heeft geen keus, ze moet werken. Van de ene op de andere dag wordt ze gekatapulteerd in de meedogenloze wereld van een bedrijf.

Les Glaçons

Sara Dufossé

Pays Belgïe
Genre Fictie
- 10'25'' - Couleur
Op een zonnige lentedag wordt Louise wakker met hevige kiespijn. Haar vreselijke pijn gaat niet weg, wat ze ook doet. Op hetzelfde moment besluit haar ex-verloofde Jerome haar te bezoeken. Hij is vastbesloten om te praten en uiteindelijk hun spullen op te splitsen. "The ice cubes" vertelt het verhaal van een voorbije liefdesrelatie en wat er na een paar maanden nog van over is, in één keer geschoten.

Mother’s

Hippolyte Leibovici

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2019 - 21'33 - Couleur
De documentaire portretteert een familie van Brusselse Drag Queens gedurende vier generaties op een kleedkamerfeestje. Als de mannelijke trekken vrouwelijker worden onder lagen make-up en alcohol, gaan de harten open. Moeilijke onderwerpen worden besproken (zelfmoord, coming out of moederliefde, bijvoorbeeld), grappen worden uitgehaald en de generatiebotsing is onvermijdelijk.

On n’est pas près d’être des super-héros

Lia Bertels

Pays Belgïe, Portugal
Genre Animatie
- 13' - Color
Als je een kind bent, is er dit fragiele moment waarop de grens tussen fantasie en realiteit verbrijzeld wordt. Dit is de getuigenis van deze kinderen tussen twee werelden, aan wie het woord vrijelijk werd gegeven.