Spring naar content

Open Air 2

04.09.2021 – 21.30 – Mont des Arts


 

Het beste van de kortfilms staat klaar in de open lucht!

Kom naar het Kunstberg met een prachtig zicht op de stad.
Op het menu: 2 gratis ‘best of’ voorstellingen, om van te smullen onder de sterrenhemel!
Er rest je enkel van te genieten…

 

Akram

Adrien Berlandi, Mickey Broothaerts

Pays Belgïe
Genre Fictie
- 14'58'' - Color
Na een weekendje weg komt Alexander thuis om zijn "speciale" hemd op te halen voor het concert dat hij diezelfde avond zal geven en is hij verbaasd dat zijn hemd ontbreekt. Zijn zoektocht naar het hemd leidt hem naar Jalal en Akram, twee vluchtelingen die zijn kamergenoot tijdens het weekend heeft gehuisvest. Geconfronteerd met de intimiteit van de relatie tussen de twee vluchtelingen en hun ontberingen, komt Alexander tot het besef dat zijn eigen zoektocht triviaal is in vergelijking.

Il Padrino

Jean-Luc Couchard

Pays Belgïe
Genre Fictie
- 7'59'' - Color
Het is de eerste dag van de jonge Gaetano's carrière als chauffeur voor Tony Casaro, een van de gevaarlijkste leiders van criminele netwerken, maar op die dag gaat het niet zoals gepland. Gaat de jonge Gaetano het halen?

Lapin perdu

Bertrand Lissoir

Pays Belgïe
Genre Fictie
- 21'59'' - Black & White
Depressief sinds de dood van zijn vrouw, gaat Jef niet meer uit. Dan, op een weekend, vertrouwt zijn petekind, Lili, hem haar konijntje, Jacques, toe. Maar als Jacques ontsnapt, wie had gedacht dat het leven van Jef nog gecompliceerder zou worden?

Le Canapé

Baptiste Sornin, Karim Barras

Pays Belgïe
Genre Fictie
- 14'25'' - Black & White
Baptiste werd gedumpt. Alleen, hij wacht op zijn vriend Karim om hem te helpen zich te ontdoen van het laatste meubelstuk in het appartement dat hij deelde met zijn vriendin : een sofa. Wanneer hij aankomt, vertelt hij hem dat hij ook gedumpt is.

Le dragon à deux têtes

Páris Cannes

Pays Belgïe
Genre Fictie
- 21'20'' - Color
Om aan de homofobe realiteit van hun thuisland te ontsnappen, leven er nu twee Braziliaanse identieke tweelingen in Europa. De eerste broer heeft een perfect legale status in Brussel, de tweede is een illegale immigrant en leeft als een spook in de Duitse hoofdstad.

Tête de linotte !

Gaspar Chabaud

Pays Belgïe
Genre Animatie
- 5'43'' - Color
Een kind dat worstelt met een wiskundeprobleem en zijn eigen concentratiestoornis, geholpen door een moeder die langzaam maar zeker haar geduld verliest.