Spring naar content

Internationale Competitie 5

22.04.2022 – 21.30 – Vendôme
24.04.2022 – 16.30 – Vendôme


Van de bijna 3714 ontvangen kortfilms, zullen 59 films een plaats proberen te bemachtigen op het palmares van de Internationale Competitie.

De laureaten van de hoofdprijzen van de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselecties van de Oscars® in de categorie Best Live Action en Best Animated Short Film, op voorwaarde dat de film voldoet aan de regels van de Academy.

Brutalia, days of labour

Mavris Manolis

Pays Griekenland
Genre Fictie
2021 - 25'49" - Couleur
Volkomen identieke meisjes, gekleed in militaire uniformen, werken dag en nacht. Een matriarchale familie, een oligarchische samenleving. Wat zou er gebeuren als we bijen zouden vervangen door menselijke wezens?

Gamineries

Mikael Gaudin

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2021 - 13'00" - Couleur
Antonin, 10 jaar oud, heeft afgesproken met zijn vriendinnetje Zohra om te gaan spelen. Maar Zohra is samen met 2 neven uit de stad gekomen, die een gevaarlijk spelletje voorstellen: zo snel mogelijk een weg oversteken net voor dat de auto’s passeren.

Lolos

Marie Valade

Pays Canada
Genre Animatie
2021 - 07'16" - Couleur
Een jonge vrouw wordt geconfronteerd met de verschijning van papieren borsten op haar lichaam en moet leren omgaan met de vreemde haat-liefde relatie die ze met haar vrouwelijkheid heeft.

Partir un jour

Amélie Bonnin

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2021 - 24'00" - Noir et Blanc
Na zijn studies verliet Julien Normandië en ruilde hij zijn herinneringen in voor een beter leven in Parijs. Op een dag is het tijd om terug te keren en komen de herinneringen op brutale wijze weer naar boven.

Votamos

Santiago Requejo

Pays Spanje
Genre Fictie
2021 - 14'00" - Couleur
Tijdens een burenvergadering, zorgt een huisbaas voor controverse over de toestand van zijn nieuwe huurder.