Spring naar content

Familie

24.04.2022 – 11.00 – Flagey
30.04.2022 – 11.00 – Kinograph


Kortfilms op het grote scherm! Op het programma staan enkele animatie meesterwerken, komedies en andere ontroerende, boeiende, grappige en leerrijke films… Kom de wereld van de kortfilm ontdekken met het hele gezin!

Cœur fondant

Benoit Chieux

Coeur fondant
Pays Frankrijk
Genre Animatie
- 11'20" - Couleur
Om haar “smeltende hart” in chocolade te delen met haar vriend, moet Anna een ijskoud bos doorlopen. Dit bos is sinds kort bezeten door de komst van een nieuwe inwoner, een angstaanjagende bebaarde reus. Alle dieren die hem tegenkomen, verdwijnen. Uiteraard spreekt het voor zich dat de weg van de mol kruist met die van de reus… Maar die gigantische baard zou wel eens meer warmte kunnen uitstralen dan men denkt.

Fox for Edgar

Pauline Kortmann

Fox for Edgar
Pays Duitsland
Genre Animatie
2021 - 8'00" - Couleur
Edgar krijgt niet zoveel liefde, affectie en aandacht van zijn ouders. Ze brengen hun tijd liever door op hun computers en smartphones dan met hun zoon. In het bos wordt Edgar geholpen door een vos in afwachting van zijn ouders om tot een besef te komen.

On n’est pas près d’être des super-héros

Lia Bertels

Pays Belgïe, Portugal
Genre Animatie
2019 - 13' - Color
Als je een kind bent, is er dit fragiele moment waarop de grens tussen fantasie en realiteit verbrijzeld wordt. Dit is de getuigenis van deze kinderen tussen twee werelden, aan wie het woord vrijelijk werd gegeven.

Sounds Between the Crowns

Filip Diviak

Sounds between the crowns
Pays Tsjechische Republiek
Genre Animatie
2020 - 14'30" - Color - Sous-titres: Geen dialoog
Nadat de koningin het echte gezicht van de dakloze muzikant heeft ontdekt, wordt deze verjaagd uit de stad. Hoewel de wachters zijn instrument beschadigen deinst hij niet terug om het te herstellen en er muziek op te spelen.

Tête de linotte !

Gaspar Chabaud

Pays Belgïe
Genre Animatie
2019 - 5'43'' - Color
Een kind dat worstelt met een wiskundeprobleem en zijn eigen concentratiestoornis, geholpen door een moeder die langzaam maar zeker haar geduld verliest.

Maman pleut des cordes

Hugo de Faucompret

Maman pleut des cordes
Pays Frankrijk
Genre Animatie
2021 - 25'00" - Color
De moeder van de achtjarige Jane worstelt met een depressie. Ze stuurt haar dochter naar haar grootmoeder om Kerstmis door te brengen. De vakantie wordt een heel avontuur als Jane nieuwe vrienden ontmoet: Cloclo de reusachtige zwerver die in het bos woont, en Sonia en Leon, twee kinderen uit de buurt. Terwijl ze leert zich open te stellen voor anderen, zal Jane haar moeder de kracht geven om weer op eigen benen te staan.