Spring naar content

Ghosts of Europe : United in diversity

27.04.2022 – 21.30 – Flagey


Ghosts of Europe : United in Diversity ? (Brussel)

Brussel, Berlijn en Boedapest: drie festivals slaan de handen in mekaar voor een reis rond Europa. Vanuit drie invalshoeken bekijken we de verschillen die net de persoonlijkheid van Europa versterken. Drie niet te missen focussen om de problematiek waar ons continent vandaag mee wordt geconfronteerd, beter te begrijpen

Uno

Javier Marco Rico

Pays Spanje
Genre Fictie
2017 - 10'00" - Couleur
Ver weg op zee drijft een mobieltje in een waterdichte zak. Plots begint het te rinkelen.

Heimat

Sam Peeters

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2016 - 14'00" - Color
echtspopulisme verspreidt zich als een wervelwind door West-Europa. Het kent de grootste populariteit in rustige, blanke wijken. Deze korte documentaire toont een ironische karikatuur van het leven in de Vlaamse woonwijken, die de huidige Europese tijdsgeest reflecteert.

Vliegende Ratten

Emiel Sandtke

Pays Belgïe
Genre Fictie
2016 - 18'00" - Color
Op een bloedhete zomerdag zien de 11-jarige Kian en Nadir hoe de familie van Nadir wordt opgepakt door de vreemdelingenpolitie. Om te voorkomen dat Nadir ook wordt meegenomen, besluiten de vrienden om er samen vandoor te gaan.

Leavers

Kezia Zurbrügg

Pays Zwitserland
Genre Documentaire
2020 - 18'00" - Color
Dover, een havenstadje van Engeland, op 31 januari 2020. Een man laat zijn hond uit, een vrachtwagen rijdt voorbij, Engeland verlaat de EU om 23u. Een film over de moeilijkheid om politieke processen op te merken terwijl je bezig bent met je dagelijks leven.

Le dragon à deux têtes

Páris Cannes

Pays Belgïe
Genre Fictie
2019 - 21'20'' - Color
Om aan de homofobe realiteit van hun thuisland te ontsnappen, leven er nu twee Braziliaanse tweelingen in Europa. De eerste broer heeft een perfect legale status in Brussel, de tweede is een illegale immigrant en leeft als een spook in de Duitse hoofdstad.