Spring naar content

Gevonden Beelden 1

02.05.2023 – 19.00 – Galeries


De found-footage, die populair is gemaakt door succesvolle horrorfilms zoals Rec of Le projet Blair Witch, verwijst ook naar meerdere fascinerende documentairefilms of experimenten die minder gekend zijn door het grote publiek. Zij het nu filmrollen die gevonden zijn op een rommelmarkt, camerabewaking of YouTube kanalen door onbekenden aan de andere kant van de wereld, zorgen deze beelden voor vragen en fascinaties bij de filmmakers van deze twee programma’s. In een tijd waar de massa van afbeeldingen en video’s blijft groeien op internet en onze blootstelling hieraan steeds groter wordt, zorgen deze films tot nadenkstof van onze relatie met hen.

The Last Days of Peter Bergmann

Ciaran Cassidy

Pays Ierland
Genre
2013 @nl - 18'45'' - Couleur - Sous-titres: VO EN ST FR
In de zomer van 2009, komt een man met de naam Peter Bergmann aan in het dorpje Sligo. Tijdens de laatste drie dagen van zijn leven doet hij er alles aan om er zeker van te zijn dat niemand ontdekt wie hij was en waar hij van kwam.

Sur la plage de Belfast

Henri-François Imbert

Pays Frankrijk
Genre Documentaire
1996 @nl - 39'00'' - Couleur - Sous-titres: VO /FREN ST FR
Belfast, 12 jaar geleden, een familiefilm aan het strand. Parijs, oktober 1994: het verlangen om zijn familie terug te vinden. Een reis naar het Noorden van Ierland een dag na het staakt-het-vuren. Chairman, het jonge meisje van de film, is nu 16 jaar.

Nijuman No Borei (200 000 Phantoms)

Jean-Gabriel Périot

Pays Frankrijk
Genre
2007 @nl - 10'54'' - Couleur - Sous-titres: No dialogue
De A-bomb Dome is de naam van een voormalig Japans zakencentrum die het symbool zijn geworden van de vernietiging van de stad Hiroshima door de Amerikaanse atoombom in 1945. Deze bom veroorzaakte 70.000 doden en dat aantal liep op tot 200.000 tegen het einde van de 20e eeuw.

A story for the Modlins

Sergio Oksman

Pays Spanje
Genre Documentaire
2012 @nl - 26'00'' - Couleur - Sous-titres: VO EN ST FR
Na te zijn verschenen in de film 'Rosemary’s Baby', vluchte Elmer Modlin met zijn familie naar een ver land en sloot hij zich gedurende dertig jaar op in een duister appartement.