Spring naar content

Gevonden Beelden 2

03.05.2023 – 19.00 – Galeries


De found-footage, die populair is gemaakt door succesvolle horrorfilms zoals Rec of Le projet Blair Witch, verwijst ook naar meerdere fascinerende documentairefilms of experimenten die minder gekend zijn door het grote publiek. Zij het nu filmrollen die gevonden zijn op een rommelmarkt, camerabewaking of YouTube kanalen door onbekenden aan de andere kant van de wereld, zorgen deze beelden voor vragen en fascinaties bij de filmmakers van deze twee programma’s. In een tijd waar de massa van afbeeldingen en video’s blijft groeien op internet en onze blootstelling hieraan steeds groter wordt, zorgen deze films tot nadenkstof van onze relatie met hen.

Watching the Pain of Others

Chloé Galibert-Laîné

Pays Frankrijk
Genre Documentaire
2019 - 31'00'' - Couleur - Sous-titres: VO FR/EN ST EN/FR
Een jonge rechercheur streeft ernaar om haar fascinatie voor de film "The Pain of Others" van Penny Lane te begrijpen. Een diepe duik in het verstorende wereldje van YouTube en online complottheorieën, die uitdaagt om na te denken over wat documentaire cinema kan zijn (of niet).

Love goes through the stomach

Neozoon collective

Pays Duitsland
Genre Documentaire
2017 - 15'00'' - Couleur - Sous-titres: VO EN ST FR
Deze film is toegewijd aan voeding en de relatie tussen mensen en « productie dieren ». De YouTube collage voorziet een storend overzicht van een welvarende Westerse maatschappij en haar ondankbaarheid jegens dierlijke producten en hun herkomst.

Vie et mort d’Óscar Pérez (The Life & death of Óscar Pérez)

Romain Champalaune

Pays Frankrijk
Genre Documentaire
2017 - 45'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR-EN
Óscar Pérez was gedurende zestien jaar een elite Venezolaanse politieman voor zijn opstand tegen de overheid van Nicolás Maduro in 2017. Deze film is een filmisch portret van een controversieel figuur door het prisma van zijn surrealistische posts op sociale media.

Lake of fire

Neozoon collective

Pays Duitsland
Genre
2022 - 10'40'' - Couleur - Sous-titres: VO EN ST EN
De angst voor de dood kan alleen enkel worden overwonnen indien de mensen geloven in een machtige redder - anders is het de eeuwige verdoemenis die op hen wacht. Lake of Fire toont de dualistische visie en manier van leven van deze gelovigen, die op gevaarlijke wijze de "hel op aarde" aanwakkeren die verband houdt met klimaatverandering.