Spring naar content

Een blik op Europa

  • Woensdag 01.05 – 17u – Galeries

Deze korte films ondertiteld voor doven en slechthorenden vertellen het verhaal van Europa en behandelen de politieke, sociale en milieuthema’s die centraal staan in de Europese actualiteit (landelijkheid, sociale bewegingen, de strijd tegen racisme, interculturele dialoog, de zichtbaarheid van LGBTQIA+ mensen, enz.). Deze vertoning heeft ondertiteling voor doven en slechthorenden (ODS).

Ma Gueule (Rag Head)

Grégory Carnoli, Thibaut Wohlfahrt

Pays Belgïe
Genre Fictie
2022 - 22' - Color - Sous-titres: OV FR/NL OT FR ODS
Stephane keert terug naar zijn geboortestad La Louvière om samen met zijn jeugdvrienden naar een voetbalmatch te kijken. Na de match proberen ze Stephane te overtuigen om mee op stap te gaan naar een Vlaamse nachtclub, “zoals in de goeie ouwe tijd”.

Passée l’aube (After Dawn)

Nicolas Graux

Pays Belgïe
Genre Fictie
2017 - 24' - Color - Sous-titres: OV FR/PL OT FR ODS
Een film over een spontane reünie tussen twee voormalige geliefden, de ene Pools, de andere Belgisch. Het is een scharniermoment waarop er nog veel tederheid en liefde is, ondanks de scheiding en de kilometers.

La Costa Dorada

Noémi Gruner

Pays Belgïe
Genre Animatie
2017 - 10' - Color - Sous-titres: OV ES OT FR ODS
Om haar ouders te helpen, die getroffen zijn door de Spaanse crisis, moet Erika gaan zingen voor toeristen op La Costa Dorada, aangezien een van de belangrijkste protesten van de Indignados in Madrid plaatsvindt. Alleen wordt ze nog brutaler met de crisis geconfronteerd.

I Rafi, la couture (The Stitch)

Sandra Fassio

Pays Belgïe
Genre Fictie
2012 @nl - 14' - Color - Sous-titres: OV EL OT FR ODS
Anna naait al jaren de pakken van Nicolas. In haar naaiatelier spreken ze Grieks, als herinnering aan het land dat ze moesten ontvluchten tijdens het regime van de Kolonel. Ze zijn echter niet om dezelfde reden vertrokken... Anna's routine wordt verstoord door een noodlottige aankondiging en Nicolas moet te weten komen waarom Anna hem niet vermoord heeft...

Pina

Jérémy Depuydt, Giuseppe Accardo

Pays Belgïe, Frankrijk
Genre Animatie
2022 - 24' - Color/B&W - Sous-titres: OV IT OT FR ODS
Aan het eind van de 19e eeuw, in een afgelegen dorp op het Siciliaanse platteland, heeft Pina, de dochter van de bakker, de macht om het land te herstellen. Bij elke oogst wordt het dorp geplunderd door schaamteloze gangsters. Pina's ontmoeting met de bendeleider stort het gehucht in een tijdperk van hongersnood, totdat het lot van het hele land wordt veranderd.