Spring naar content

In de beste families

  • Vrijdag 03.05 – 15u – Studio 5 (Flagey)

Gemaakt in samenwerking met Het Belgisch Agentschap voor de Korte Film en Dalton Distribution, als onderdeel van het project En cour(t)s de route, ‘Affaires de famille – In de beste families’ is een programma van 5 kortfilms van een nieuwe generatie vrouwelijke filmmakers. Deze krachtige en ontroerende films verkennen het gezin in al zijn facetten en geven deze jonge vrouwelijke regisseurs de kans om, elk op hun eigen manier, de notie van samenhorigheid te illustreren: soms door puur genetische banden, soms door de reorganisatie van huishoudens, soms door toevallige ontmoetingen.

Gun

Charlotte Lybaert

Pays Belgïe
Genre Fictie
2022 - 17' - Color - Sous-titres: OV NL OT FR
Joris (40) en Eva (38) zijn smoorverliefd. Hun kalverliefde komt in een stroomversnelling terecht wanneer ze voor de eerste keer hun kinderen aan elkaar voorstellen. Is liefde genoeg om de relatie verder te zetten?

Drôle d’oiseau (Strange Bird) – Affaires de famille

Anouk Fortunier

Pays Belgïe
Genre Fictie
2015 @nl - 14' - Color - Sous-titres: OV NL/FR OT NL/FR
Als Zoé een opstel over het weekend moet schrijven, heeft ze het over haar bipolaire vader, Pierre, ook al gebruikt Zoé het woord zelf niet. Na school haalt haar vader haar op en gaan ze op avontuur, terwijl Zoé probeert een evenwicht te vinden tussen Pierre's dagelijkse strijd en haar eigen levendige fantasie.

De Veestapel aan de Kribbe

Julie Vanlerberghe Breyten Van Der Donck

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 14' - Color - Sous-titres: OV NL OT FR
Kerstavond, ergens in de jaren 90. Voor het eerst wordt het familiefeest niet meer georganiseerd door tante Greet, maar bij Julie thuis, waar haar moeder er alles aan doet om het feest te laten slagen en indruk te maken op haar familie.

L’indigestion

Mathilde Remy

Pays Belgïe
Genre Animatie
2016 - 6' - Color - Sous-titres: OV FR OT NL
Er wordt een familiediner georganiseerd voor de verjaardag van de grootmoeder. Deze maaltijd is een gelegenheid om de angst, vrees en kwaadaardigheid van deze familie te zien.

Se dit d’un cerf qui quitte son bois (Said of a deer that sheds its antlers)

Salome Crickx

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 20' - Color - Sous-titres: OV FR OT NL
Vandaag is de 167ste verjaardag van de jaarlijkse rui, een ceremonie die alle generaties samenbrengt om ideologische vernieuwing te bevorderen. Dit jaar is het de beurt aan Ben en zijn ouders om deze mooie familietraditie te vieren.