Spring naar content

Nationale Competitie 5

  • Zaterdag  27.04 – 17u00 – Studio 4 (Flagey)  Reserveer
  • Woensdag 01.05 – 19u00 – Studio 5 (Flagey)

Het neusje van de zalm van de Belgische kortfilms in competitie.Nieuw dit jaar : een deel van de tickets voor de eerste screenings van de Nationale Competitie is beschikbaar in de voorverkoop en kan worden gereserveerd via onze website.

Beyond the sea

Hippolyte Leibovici

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 25' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
Lady Casca, une drag queen d'une soixantaine d'années, monte sur scène pour son dernier spectacle dans le cabaret qu'elle a fondé. Le lendemain, une retraite au bord de la mer l'attend, mais son fils Thomas l'interrompt pour lui annoncer une triste nouvelle.

Wat zit er in die kist?

Bram Algoed, Pieter Gaudesaboos

Pays Belgïe
Genre Animatie
2023 - 9' - Color - Sous-titres: Geen dialoog
Een verhaal over een piloot, een kapitein, een machinist, een chauffeur, een postbode, een meisje... en een gigantische doos. Wat zit er in de doos, de reusachtige doos die de piloot heeft meegenomen uit een land, ver, ver weg? Waarschijnlijk een olifant, denkt de kapitein, en heel voorzichtig laadt hij de doos op zijn schip. Het schip hobbelt en wiebelt op volle zee. Een sterke windvlaag breekt de wanden van de doos krakend open...

Oblitérer (Obliterate)

Gaëtan Saint-Remy

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2024 - 11'06 - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
Brusselse metro, spitsuur. Gedachtenflarden van passagiers die terugdenken aan 22 maart 2016, de dag van een zelfmoordaanslag in de Brusselse metro. De tijd zelf lijkt stil te staan. Of toch bijna.

ROSA

Myriam Donasis

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 15' - Color - Sous-titres: OV FR OT NL/EN
Rosa, werkloos en eenzaam, hoort dat het kind van de buren op televisie is. Ze vindt een foto van zichzelf als kind en stuurt die op een irrationele manier naar een casting. Alles verandert wanneer Rosa op de shortlist komt en uitgenodigd wordt om te komen.

Sofa

Rémi Quodbach

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 21' - Color - Sous-titres: OV FR,NL OT FR/NL/EN
De 17-jarige Elize is een artieste die bij haar Nederlandssprekende vader woont. Haar Franssprekende moeder Camille brak met de familie om een relatie met een jonge man op te bouwen. Gekwetst en verraden, probeert Elize haar moeder ten koste van alles te vermijden. Terwijl haar vader na een ongeval in het ziekenhuis moet blijven, wordt de tiener gedwongen bij Camille en haar minnaar te gaan wonen. Elize moet haar pijn en woede onder ogen zien om haar relatie met haar moeder te herstellen.

Les Canommes (The Hoomans)

Benjamin Boutboul

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 15' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
The Hoomans is een hedendaagse versie van Plato's allegorie van de grot.