Spring naar content

Nationale Competitie 6

  • Zaterdag 27.04 – 19u00 – Studio 5 (Flagey) Reserveer
  • Dinsdag 30.04 – 19u00 – Vendôme

Het neusje van de zalm van de Belgische kortfilms in competitie.Nieuw dit jaar : een deel van de tickets voor de eerste screenings van de Nationale Competitie is beschikbaar in de voorverkoop en kan worden gereserveerd via onze website.

Sibling

Laura Van Passel

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 18' - Color - Sous-titres: OV NL OT FR/EN
De 16-jarige Kato gaat op skivakantie met haar stiefbroer Alex. De twee tieners kennen elkaar niet zo goed en proberen de eerste stenen te leggen voor een broer-zus relatie. Al snel realiseren ze zich dat ze elkaar met heel verschillende ogen bekijken en dat de dingen ingewikkelder zijn dan je zou verwachten. Hoewel ze zich er eerst tegen verzet, kan Kato het feit niet negeren dat het niet alleen de skilift is die haar ademhaling doet stijgen...

Portrait of a Disappearing Woman

Nelson Polfliet

Pays Belgïe
Genre Animatie, Fictie
2023 - 20'34 - Color - Sous-titres: OV OT EN/FR/NL
Sabine, een vermoeide visboerin, verlaat haar winkel om zich in het Musée des Beaux-Arts te wagen. De audiogids biedt haar onverwachte vernieuwing en blaast haar in routine verloren adem nieuw leven in.

Conte sauvage (Wild Tale)

Aline Quertain

Pays Belgïe, Frankrijk
Genre Animatie
2023 - 15'30 - Color
Midden in een boreaal bos ontmoet een eenzame katachtige een kleine vogel. Deze twee wezens, die van nature niet bij elkaar passen, verrassen elkaar en voelen zich tot elkaar aangetrokken. Tussen hen ontstaat een vriendschap die getint is met wantrouwen.

Zodiac

Hans Buyse

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 15' - Color - Sous-titres: OV NL ST FR/EN
Thomas, entangled in a break-up, is invited by Louis to join a sea-fishing trip, but finds little support from his friend. In the middle of the sea, they encounter seven boat refugees with engine trouble, putting Louis in a dilemma and disturbing the dynamics between the two differently minded friends.

La Flotte

Jessica Woodworth

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 23' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
Tess, Mia, Rok en Tiago vliegen voor de luchtvaartmaatschappij La Flotte. Hun harten zijn vol hoop en hun ware aard komt naar boven onder hun gladde buitenkant. Tijdens de vlucht gebeurt er iets onwaarschijnlijks, waardoor ze tussen hemel en hel zweven.