Spring naar content

Nationale Competitie 7

  • Zondag 28.04 – 15u30 – Studio 4 (Flagey) Reserveer
  • Donderdag 02.05 – 20:00 – Studio 5 (Flagey)

Het neusje van de zalm van de Belgische kortfilms in competitie.Nieuw dit jaar : een deel van de tickets voor de eerste screenings van de Nationale Competitie is beschikbaar in de voorverkoop en kan worden gereserveerd via onze website.

Eldorado

Mathieu Volpe

Pays Belgïe, Frankrijk, Italië
Genre Fictie
2023 - 19'15 - Color - Sous-titres: OV OT EN/FR/NL
Awa, een Kameroense sneeuwploegbestuurder, helpt een vastberaden migrant bij het oversteken van de grens tussen Italië en Frankrijk. Tijdens hun reis ontvouwt zich een ontroerend verhaal van verlossing te midden van besneeuwde landschappen en verborgen waarheden.

Feu volé

Jean louis Daulne

Pays Belgïe
Genre Animatie
2023 - 8'18 - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
Waarheid herrijst uit de as, als 2 jeugdvrienden die elkaar uit het oog waren verloren zich herenigen voor een dialoog die volledig buiten de camera om gaat.

Pupuce (Pumpkin)

Chloé Larrère

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 18'56 - Color - Sous-titres: OV OT EN/FR/NL
Sinds haar laatste rol heeft Valentine geen werk meer kunnen vinden. Ze ziet zich genoodzaakt deel te nemen aan een casting sessie met een hond. Gedreven door haar depressie en existentiële angst als actrice vertrekt ze op een zoektocht naar honden in Brussel.

Villa Madjo

Elen Sylla Grollimund

Pays Belgïe
Genre Animatie, Documentaire
2023 - 13' - Color - Sous-titres: OV FR OT NL/EN
Uitgaande van de vaststelling dat haar vader -die wit is- in Afrika is geboren en dat haar moeder -die zwart is- in Europa is geboren, onthult de regisseur de complexe geschiedenis van haar familie, van het kolonialisme tot hun ervaring met het interraciale koppel in Europa in de jaren 1950 en 1970.

Glute

Victor Ruprich-Robert

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 25' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
In een restaurant besluit een paranoïde en onhandige keukenhulp de grap van een commis te stelen om geaccepteerd te worden in het team. De avond zal een nachtmerrieachtige wending nemen wanneer hij beseft hoe ongepast zijn acties zijn.