Spring naar content

Nationale Competitie 9

  • Zondag  28.04 – 20u30 – Studio 4 (Flagey) Reserveer
  • Donderdag 02.05 – 15u30 – Studio 5 (Flagey)

Het neusje van de zalm van de Belgische kortfilms in competitie.Nieuw dit jaar : een deel van de tickets voor de eerste screenings van de Nationale Competitie is beschikbaar in de voorverkoop en kan worden gereserveerd via onze website.

Ultraviolet

Veerle De Wilde

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 24' - Color - Sous-titres: OV NL OT FR/EN
Tiener Mathilde en haar vader rijden op een motor over een eindeloze Vlaamse weg, op weg naar Mathilde's moeder, die is opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Mathilde weet niet hoe ze met deze situatie moet omgaan. Terwijl de hete zomer en de eerste liefde naar haar lonken, wordt ze verscheurd door verlangen en wroeging.

Résumé d’un divorce (Manual for a divorce)

Peter Ghesquière

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 12' - Color - Sous-titres: OV FR OT NL/EN
De vader en moeder vormen een gelukkig gezin met hun kinderen, tot de dag dat de kinderen besluiten om uit elkaar te gaan. Het huis wordt in twee gelijke helften gezaagd. De ene helft voor de broer en de andere helft voor de zus. De ouders worden onvrijwillig uit elkaar gerukt door de scheiding en moeten week na week hun kinderen en hun huis ruilen.

Fagnes 1986

Nicolas Monfort

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 17'44 - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
Winter 1986. Door de hevige sneeuwval zijn mama en papa pas morgenochtend terug in het chalet. Simon en Eva, de kinderen, zijn alleen. s Nachts horen ze vreemde geluiden...

Silent Girl

Catherine Israel en Philippe Weberman

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 19' - Couleur - Sous-titres: OV FR OT NL/EN
Claudia, een jonge actrice en duikstudente, verneemt dat haar biologische vader, een gerenommeerd kunstenaar, is overleden en haar nooit heeft erkend, ondanks hun af en aan relatie. Dit nieuws en haar loyaliteit aan haar ouders storten haar in een diep dilemma.

Essling

François Bierry en Thomas van Zuylen

Pays Belgïe, Frankrijk
Genre Fictie
2023 - 18' - Couleur - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
Het zuiden van Frankrijk. Adrien, een zwembadbouwer, gaat naar een grote klant: Vincent. Vincent is een zestiger die het vertrek van zijn vrouw verdrinkt in pastis, xenofobie en zijn passie voor zijn hondje Essling. Die dag verdwijnt het hondje, per ongeluk. Vincent stort in en trekt Adrien mee in een krankzinnige zoektocht naar een zondebok.