Spring naar content

Voor het secundair – vanaf 12 jaar

Elk jaar nodigt het Brussels Short Film Festival scholen uit om een op maat gemaakt programma van kortfilms te ontdekken. We nemen de leerlingen mee op een ontdekkingstocht doorheen verschillende stijlen en genres, met een diversiteit in thema’s, film en verteltechnieken. De voorstellingen worden ingeleid en omkaderd door een professional.

La Valise Rouge (The Red Suitcase)

Cyrus Neshvad

Pays Luxemburg
Genre Fictie
2022 - 17'38" - Couleur - Sous-titres: VO ST EN/FR
Een 16-jarige gesluierde Iraanse adolescente heeft schrik bij de gedachte van haar rode koffer op de automatische loper te zetten op de luchthaven van Luxemburg. Ze blijft het moment uitstellen om de aankomstpoort over te steken en wordt steeds banger.

Ghetto Swedish

Bahar Pars

Pays Zweden
Genre Fictie
2015 @nl - 10'30'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Astitou is een donkere actrice dat ingehuurd is om een voice-over op te nemen voor de reclame van Stockholm, Måns & Petter. De opname begint goed, maar al snel blijkt het dat Måns & Petter wilt dat de advertentie wat meer "gangster" is.

Varken

Jorn Leeuwerink

Pays Nederland, Zweden
Genre Animatie
- 8' - Couleur
Een heel groot varken is met zijn snuit het elektriciteitsnetwerk voor een stad vol dieren. Hij slaapt lekker door terwijl de anderen hem gebruiken. Maar hoe lang kan dat goed gaan?

Ten Meter Tower

Axel Danielson, Maximilien Van Aertryck

Pays Zweden
Genre Documentaire
2016 - 17'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
De situatie benadrukt een dilemma, de angst van ervoor te gaan of de schaamte van het op te geven. Hoe zijn we wanneer we twijfelen of beslissen? Hoe gedragen we ons als we alleen zijn of hoe zijn we in relatie met anderen?

Tonser (Bulldozer)

Mads Koudal

Pays Denemarken
Genre Fictie
2022 - 13'40'' - Couleur - Sous-titres: VO ST EN/FR
Drie vrienden hangen rond in de jachthaven met de adrenaline nog in de benen nadat ze energiedrankjes uit de supermarkt hebben gestolen. Wanneer ze een autistische man opmerken, begint het "alfameisje" in de groep, Agnes, de goedmoedigheid van de man uit te buiten.