Spring naar content

24ste Editie : 26.08 > 04.09.2021

Je eerste festivalervaring of bent u reeds een ware kortfilm expert? Op het BSFF, het belangrijkste kortfilm evenement van de lente, is er voor elk wat wils!

Een kortfilmprogramma duurt 1u30 en bestaat uit 5 à 6 films. Dankzij de uiteenlopende thema’s die het festival voor u selecteert wordt u meegenomen op een onvergetelijke reis doorheen verschillende genres, universums en gevoelswerelden.

Op het festivalprogramma: 3 competities, komedies, boksen, Latino en Portugese films, Oscar-genomineerde films, familieprogramma's, Open Air voorstellingen, de Nacht van de Kortfilm, veel films van Belgische grond, trash, plezier en rock-’n-roll…

Om alles te weten te komen over kortfilms is er maar één oplossing, tien dagen vrijaf nemen en alle kortfilms ontdekken op een programma dat we speciaal voor jou hebben samengesteld!

Nieuwe data : 26 augustus > 4 september 2021

Voor de 24ste editie van het BSFF, bieden wij u opnieuw een festival aan op het ritme van het grote aantal voorstellingen, maar ook op het ritme van de vele menselijke en professionele ontmoetingen! Meer dan ooit willen we dat het festival in deze tijden van sociale afstand een ontmoetingsplaats blijft voor filmliefhebbers van alle leeftijden ongeacht achtergrond, maar ook voor mensen uit het film milieu, die elkaar kunnen ontmoeten in een warme en levendige sfeer.

Naar aanleiding van de onduidelijke veiligheidsmaatregelen die van kracht zullen zijn in april, namen we de beslissing om de aanstaande editie van het BSFF uit te stellen.

We zien elkaar in augustus/september voor een festival vol kortfilms! Tot dan, zorg goed voor uzelf en elkaar.

COMPETITIES

Bijna 180 films nemen deel aan de 3 competities:
internationale, nationaal en Next Generation.

COMPETITIONS
Internationale Competitie

In 2020, heeft de gezondheidssituatie ons er helaas toe gedwongen de internationale competitie van het festival uit te stellen. De films die werden geselecteerd voor de editie van 2020 zullen dus worden getoond in 2021, de selectie wordt aangevuld met een nieuwe selectie films afkomstig uit landen van over de hele wereld.

Nationale Competitie

Een selectie films afkomstig uit de verschillende hoeken van het land, om samen te bekijken en te vergelijken.

Next Generation Competitie

De Next Generation Competitie presenteert elk jaar een selectie studentenfilms. De competitie bestaat dit jaar zowel uit Belgische films als studentenfilms uit het buitenland.

EVENTS

De « Events » brengt enkele uitzonderlijke avonden samen.
.

EVENTS
Openingsavond

 De Openingsavond van deze 24e festival editie zal bestaan uit een best-of-programma van de out of competition kortfilms.

Nacht van de Kortfilm

Sinds 2008 organiseert het BSFF jaarlijks tijdens het festival een spannende en boeiende nacht boordevol kortfilms.

Slotavond

 Een avond vol spanning! Kom de laureaten feliciteren en een verdiend applaus geven.

Palmares

Een programma met de door het BSFF bekroonde films. Deze films worden vertoond op de laatste dag van het festival én in het BSFF On Tour programma.

MUSTS

Het festival stelt vier uitzonderlijke programma’s samen met niet te missen films!

MUSTS
European Short Film Audience Award - ESFAA

Dit programma toont een selectie van de allerbeste Europese kortfilms die vorig jaar in eigen land bekroond werden met de nationale publieksprijs. Nadat deze 10 films de harten van hun nationaal publiek wisten te overwinnen, maken ze dit jaar deel uit van een rondreizend programma, waarbij ze Europa doorkruisen. De eerste stop is Brussel. Het Belgisch publiek zal dus de eerste zijn om hun stem uit te brengen.

Short Comedy Club

Het festival zet met dit programma komedie in de schijnwerpers, met een selectie kortfilms uit heel Europa!

European Film Awards | Short Matters!

Ontdek onze 3 programma’s met films die reeds in de prijzen vielen op grote festivals zoals Berlijn, Venetië of Rotterdam.

Oscars

Ontdek alle kortfilms die genomineerd werden voor de Oscars van 2021. Ook het BSFF maakt voortaan deel uit van de lijst van de Oscars Qualifying Festivals!

Free Open Air Screenings

Dit jaar staan er heel wat gratis ‘best of’ films op het programma van de openluchtvoorstellingen. Kom samen met vrienden en familie genieten onder de Brusselse sterrenhemel.

ROCK'N'ROLL

Meer trash en gekheid, dit is het programma voor de meest rebelse toeschouwers.

ROCK
Short Rounds

Met films als Raginng Bull, Rocky, When We Were Kings heeft boksen allang bewezen dat sport zich perfect naar het grote scherm vertaald. Het BSFF toont dit jaar hoe boksen ook in kortfilms gretig aan bod komt.

The Very Short

Dit programma bestaat uit films die niet langer dan 3 minuten duren, Kort maar Krachtig! Het programma is samengesteld door Très Court International Film Festival.

Short but Trash

Ben jij klaar voor een filmsessie vol geschifte en bijtende humor? Deze filmselectie is geprogrammeerd door het festival Courts Mais Trash en vindt plaats buiten de competities. Deze filmreeks is niet geschikt voor gevoelige zielen!

TRAVELLING

De rubriek "Traveling" neemt u mee om op een ontdekkingstocht rond de wereld.

TRAVELLING
Portugal

In de aanstaande editie, neemt de travelling-series u mee op een ontdekkingstocht doorheen Portugal! In het teken van het Portugese voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wijdt het BSFF een programma aan een selectie Portugese kortfilms.

Carte blanche aan SESIFF

 Voor het derde jaar op rij rijkt het BSFF een carte blanche uit aan Seoul International Extreme Short Image & Film Festival (SESIFF).

Latino made by Biarritz

Sinds 2007 bestaat er een zusterband tussen de gemeente Elsene en de stad Biarritz, deze verhouding vertaalt zich ook naar het grote scherm. Dit filmprogramma geeft je de gelegenheid op ontdekkingstocht te gaan in het teken van Latijns-Amerika. Het programma werd samengesteld door het Festival de Cinémas et Cultures d'Amérique latine in Biarritz.

KIDS

Kortfilm, voor toeschouwers van 7 tot 77 jaar oud...

KIDS
Familievoorstelling

Kortfilms op het grote scherm! Op het programma staan enkele animatie meesterwerken, komedies en andere ontroerende, boeiende, grappige en leerrijke films… Kom de wereld van de kortfilm ontdekken met het hele gezin!

Het BSFF 2020 in beeld:

Tank You