Spring naar content

24ste Editie : 28.08 > 05.09.2021

Is het je eerste bezoek aan het Festival of ben je reeds een expert in het korte format?

Sowieso leiden alle wegen naar het BSFF, the place to be in Brussel als je van kortfilms houdt.

Elk kortfilmprogramma duurt 1u30 en bestaat uit 5 à 6 films die je meenemen op een reis doorheen verschillende genres, universums en gevoelswerelden.
Op het festivalmenu van 2021: competities, comedy, boks, Latijns-Amerikaanse en Portugese films, Oscar-genomineerde films, films voor het hele gezin, Open Air screenings, een Nacht van de Kortfilm, Belgische films, trash, fun en rock-’n-roll…
Wil je alles te weten komen over kortfilms, dan is er slechts één methode: neem tien dagen vrij en kom het programma verslinden dat wij speciaal voor jou hebben samengesteld!

COMPETITIES

Bijna 180 films nemen deel aan de 3 competities:
internationale, nationaal en Next Generation.

COMPETITIONS
Internationale Competitie

De Internationale Competitie verwelkomt dit jaar 98 films uit maar liefst 6800 inzendingen (2020 en 2021)! Want naast de films die geselecteerd zijn voor 2021, verwelkomt de 24ste editie van het BSFF ook de films die geselecteerd werden voor de Internationale Competitie in 2020, die moest worden uitgesteld.

⇒ Ontdek de geselecteerde films

Nationale Competitie

Een selectie films afkomstig uit de verschillende hoeken van het land, om samen te bekijken en te vergelijken.
Uit bijna 300 ingezonden films zullen 46 geselecteerde kortfilms meedingen naar de prijzen in de Nationale Competitie.

⇒ Ontdek de geselecteerde films

Next Generation Competitie

De Next Generation Competitie presenteert elk jaar een selectie studentenfilms. De competitie bestaat dit jaar zowel uit Belgische films als studentenfilms uit het buitenland.

⇒ Ontdek de geselecteerde films

EVENTS

De « Events » brengt enkele uitzonderlijke avonden samen.
.

EVENTS
Openingsavond

De Openingsavond van deze 24e festival editie zal bestaan uit een best-of-programma van de out of competition kortfilms.

⇒ Ontdek het programma

Nacht van de Kortfilm

Sinds 2008 organiseert het BSFF jaarlijks tijdens het festival een spannende en boeiende nacht boordevol kortfilms.

⇒ Ontdek het programma

Slotavond

Een avond vol spanning! Kom de laureaten feliciteren en een verdiend applaus geven.

⇒ Ontdek het programma

Palmares

Een programma met de door het BSFF bekroonde films. Deze films worden vertoond op de laatste dag van het festival én in het BSFF On Tour programma.

⇒ Ontdek het programma

MUSTS

Het festival stelt vier uitzonderlijke programma’s samen met niet te missen films!

MUSTS
European Short Film Audience Award - ESFAA

Dit programma toont een selectie van de allerbeste Europese kortfilms die vorig jaar in eigen land bekroond werden met de nationale publieksprijs. Nadat deze 10 films de harten van hun nationaal publiek wisten te overwinnen, maken ze dit jaar deel uit van een rondreizend programma, waarbij ze Europa doorkruisen. De eerste stop is Brussel. Het Belgisch publiek zal dus de eerste zijn om hun stem uit te brengen.

⇒ Ontdek het programma

Short Comedy Club

Het festival zet met dit programma komedie in de schijnwerpers, met een selectie kortfilms uit heel Europa!

⇒ Ontdek het programma

European Film Awards | Short Matters!

Ontdek onze 3 programma’s met films die reeds in de prijzen vielen op grote festivals zoals Berlijn, Venetië of Rotterdam.

⇒ Ontdek het programma

Oscars

Ontdek alle kortfilms die genomineerd werden voor de Oscars van 2021. Ook het BSFF maakt voortaan deel uit van de lijst van de Oscars Qualifying Festivals!

⇒ Ontdek het programma

Free Open Air Screenings

Dit jaar staan er heel wat gratis ‘best of’ films op het programma van de openluchtvoorstellingen. Kom samen met vrienden en familie genieten onder de Brusselse sterrenhemel.

⇒ Ontdek het programma

ROCK'N'ROLL

Meer trash en gekheid, dit is het programma voor de meest rebelse toeschouwers.

ROCK
Short Rounds

Met films als Raginng Bull, Rocky, When We Were Kings heeft boksen allang bewezen dat sport zich perfect naar het grote scherm vertaald. Het BSFF toont dit jaar hoe boksen ook in kortfilms gretig aan bod komt.

⇒ Ontdek het programma

The Very Short

Dit programma bestaat uit films die niet langer dan 3 minuten duren, Kort maar Krachtig! Het programma is samengesteld door Très Court International Film Festival.

⇒ Ontdek het programma

Short but Trash

Ben jij klaar voor een filmsessie vol geschifte en bijtende humor? Deze filmselectie is geprogrammeerd door het festival Courts Mais Trash en vindt plaats buiten de competities. Deze filmreeks is niet geschikt voor gevoelige zielen!

⇒ Ontdek het programma

TRAVELLING

De rubriek "Traveling" neemt u mee om op een ontdekkingstocht rond de wereld.

TRAVELLING
Portugal

In de aanstaande editie, neemt de travelling-series u mee op een ontdekkingstocht doorheen Portugal! In het teken van het Portugese voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wijdt het BSFF een programma aan een selectie Portugese kortfilms.

⇒ Ontdek het programma

Carte blanche aan SESIFF

Voor het derde jaar op rij rijkt het BSFF een carte blanche uit aan Seoul International Extreme Short Image & Film Festival (SESIFF).

⇒ Ontdek het programma

Latino made by Biarritz

Sinds 2007 bestaat er een zusterband tussen de gemeente Elsene en de stad Biarritz, deze verhouding vertaalt zich ook naar het grote scherm. Dit filmprogramma geeft je de gelegenheid op ontdekkingstocht te gaan in het teken van Latijns-Amerika. Het programma werd samengesteld door het Festival de Cinémas et Cultures d'Amérique latine in Biarritz.

⇒ Ontdek het programma

KIDS

Kortfilm, voor toeschouwers van 7 tot 77 jaar oud...

KIDS
Familievoorstelling

Kortfilms op het grote scherm! Op het programma staan enkele animatie meesterwerken, komedies en andere ontroerende, boeiende, grappige en leerrijke films… Kom de wereld van de kortfilm ontdekken met het hele gezin!

⇒ Ontdek het programma

Het BSFF 2020 in beeld:

Tank You